Sarayköy’ün tarihini, tarımını, turizmini ön plana çıkarması ve geniş kitlelere tanıtılması hedeflenen, Sarayköy Belediyesi ev sahipliğinde düzenlenen 14. Sarayköy Tarım ve Kültür Festivali bugün başladı. Sarayköy’ün Milli Mücadeleye Katılışının yıl dönümüyle bütünleşen festival ilk gününde vatandaşlar tarafından yoğun ilgi gördü.
SARAYKÖY’ÜN MİLLİ MÜCADELEYE KATILIŞININ 103. YILI KUTLANDI
Şölen havasını aratmayan festival, Atatürk Parkı’nda düzenlenen Sarayköy’ün Milli Mücadeleye Katılışının 103. yıl dönümü çelenk sunma töreni ile başladı. Törene Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, İlçe Cumhuriyet Savcısı Cemal Pınar, İlçe Emniyet Müdürü Ferhat Küçükyalım, İlçe Jandarma Komutanı J.Yüzbaşı Uğur Bekir Bakırcı, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personel, sivil toplum ve siyasi parti temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş’ın Atatürk Anıtı’na çelenk sunmasının ardından saygı duruşunda bulunuldu, İstiklal Marşı söylendi. Sarayköy’ün kahramanlık destanının yazıldığı Milli Mücadele’ye Katılışının 103. yıl dönümünde konuşma yapan Belediye Başkanı Özbaş, 24 Mayıs 1919 tarihi ile ilgili bilgiler verdi. Konuşmasına dedesinin de bir İstiklal Savaşı gazisi olduğuna değinen Başkan Özbaş, dedesi Hacı Arif Özbaş’a ait madalyayı cebinden çıkararak önce öptü ardından alnına koyarak, ” Cephede düşman ile savaşmış İstiklal Savaşı gazisi torunuyum. Dedem Hacı Arif Özbaş’ın madalyası bize kalan en güzel miras. Gururla, onurla taşıyoruz. Tüm kahramanlarımızdan Allah razı olsun. Onlara layık olabilmek için elimizden gelenin fazlasını yapmak için çalışmaya devam edeceğiz” dedi. “Ecdadımızla ne kadar gurur duysak azdır” diyen Başkan Özbaş, başta Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle, şükranla yad ettiklerini söyledi. Başkan Özbaş, konuşmasında Müftü Ahmet Şükrü Efendi’nin “Ya istiklal,ya zafer, ya ölüm” sözlerini söyleyerek “Milli Mücadele’ye Katılışımızın 103. yılı kutlu olsun” dedi. İlçe protokolü Milli Mücadele kahramanlarının kabristanlarını ve şehitlikleri ziyaret ederek, dua etti. Ayrıca Çarşı Camii’nde kahraman şehitlerin ruhuna mevlit okutuldu, lokma hayrı yapıldı. Sarayköy’ün Milli Mücadele kahramanlarının yakından tanıtılması ve gelecek nesillere aktarılması amacıyla Kültür Merkezi’nde “Milli Mücadele” konulu söyleşi düzenlendi. Söyleşide Prof. Dr. Turgut Tok, Prof. Dr. Ercan Haytoğlu, Prof. Dr. Mithat Aydın ve eğitimci-yazar Hasan Kallimci konuşmacı olarak yer aldı.
KORTEJE BÜYÜK BEĞENİ
Saat 17.00’de ise havuz yolundan başlayan festival kortej yürüyüşünde ilçenin tüm renkleri harmanlandı. 2 km boyunca bando eşliğinde süren yürüyüşe yüzlerce Sarayköylü katıldı. Renkli görüntülerin ortaya çıktığı yürüyüşü vatandaşlar cep telefonlarıyla kaydetti.
FESTİVAL AÇILIŞ PROGRAMI
Yürüyüşün ardından Atatürk Parkı’nda festival açılış programı düzenlendi. Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın söylenmesinin ardından konuşma yapan Belediye Başkanı Ahmet Necati Özbaş, “Ülkemizin tarımına, turizmine, sanayisine önemli katkılar koyan Sarayköyümüzün bu kıymetli değerlerini festivalimizle geniş kitlelere tanıtacağız. Biz Sarayköy için koşturmaya devam edeceğiz. Festivalimize katılarak bizleri mutlu eden tüm kıymetli misafirlerimize teşekkür ederim” dedi. Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, “Bugün Sarayköyümüz için çok özel bir gün. Kahramanlık destanlarının yazıldığı 24 Mayısımızı festivalimizle taçlandırıyoruz. Festivalimizdeki bu coşku birliğimizin ne kadar kuvvetli olduğunu bir kez daha gösterdi” şeklinde konuştu. Sarayköy’ün Milli Mücadele’ye Katılış yıl dönümünü kutlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, “103 yıl önce düşman işgaline karşı Sarayköyü’müz üzerine düşeni yapmış. Sonu ölüm dahi olsa vatanımız için düşmanın karşısında durmuştur. Atalarımız vatanımız için düşmana karşı siper olmuştur. Kahramanlarımızı anmak ve unutamamak gerekiyor. Bu vesileyle festivalimizin hayırlı olmasını diliyor; başka Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere vatanımız uğruna canlarını feda eden şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle yad ediyorum” dedi. İl ve ilçe protokolünün panayır alanını gezmesinin ardından festivalin ilk günü Göksel Doğançay konseriyle sona erdi.
FESTİVALE KATILANLAR
14. Sarayköy Tarım ve Kültür Festivali’ne Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, İl Jandarma Komutanı Albay Veysel Yanık, Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Ahmet Kutluhan, Denizli İl Kültür ve Turizm Müdürü Turhan Veli Akyol, İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, İl Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman, Beyağaç Belediye Başkanı Mustafa Akçay, Buldan Belediye Başkanı Mustafa Şevik, MHP İl Başkanı Yusuf Garip, Sarayköy Kaymakamı Celalettin Cantürk, AK Parti Denizli Kadın Kolları Başkanı Feride Kabadayılar, Sarayköy ilçe protokolü, muhtarlar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.
HABER MERKEZİ
GÜNDEM
23 Aralık 2024GÜNDEM
23 Aralık 2024ÇEVRE
23 Aralık 2024EKONOMİ
23 Aralık 2024GÜNDEM
23 Aralık 2024GENEL
23 Aralık 2024GÜNDEM
23 Aralık 2024GENEL
23 Aralık 2024YAZARLAR
23 Aralık 2024ÇEVRE
23 Aralık 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.