DEPRESYON ÇAĞIMIZIN VEBASI
370 okunma

DEPRESYON ÇAĞIMIZIN VEBASI

ABONE OL
10/02/2022 16:08
DEPRESYON ÇAĞIMIZIN VEBASI
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Depresyon çağımızın vebası olarak saysak herhalde yanılmıyor oluruz. Çünkü yediden yetmişe herkesin neredeyse tanımını bilse de bilmese de depresyondayım demesinden tanık olabiliyoruz. Tanımla yola çıkarsak bireyin içindeki bulunduğu buhran nedeniyle hayatının her alanında sekteye istemeyerek bir yaşam felsefesi haline getirmesidir. Depresyon çoğu zaman ciddi görülmeyen, pek çok farklı alanda kendisini gösteren duygu durumudur. Depresyon; gündelik yaşamda yapacağımız pek çok şeyi gerçekleştirmemizi engelleyen bir süreçtir. Ani öfke patlamaları, duygusal geçiş ve iştahsızlık veya çok iştah gibi değişimler söz konusudur. Depresyon yaş sınırı geçenlerde okudum bir kitap da 7 yaşa kadar düştüğünü görünce de bir şaşkınlık yaşanmıyor değil. Aslında depresyonu tetikleyen etmenler arasında örnek vermek yanlış olmaz ekonomik buhran, gelecek kaygısı, duygusal ve aile çatışmaları, kimlik bunalımı gibi etmenler söz konusudur Bireyin ait olamama duygusu da cabasıdır şu an toplumumuzda bu gibi etmenler oldukça karşımıza çıkıyor biz çok aktivite yapacağız ancak akşam ne yazık ki çabuk oluyor! Anlık duygu durumları ile birlikte yapacak olduğumuz çoğu işler yarım kalıyor öyle değil mi? Arkadaşlarımızla görüşmek çoğu zaman bize işkence bile olabiliyor kalabalıklar arası yoğun bir gürültü yaşıyoruz özellikle zihnimizde sürekli bir ses susmuyor, susturmaya bile bazen uğraşmıyoruz bir oran belirtmek gerekirse.

Depresyon, kimlerde görülür?

Depresyon hemen hemen her yaş grubunda görülebilen bir duygu durum bozukluğudur. Yaşlılarda olduğu kadar çocuklarda ve ergenlerde de depresyonun görülebildiği ifade edilmektedir. Yapılan çalışmalarda Türkiye’de depresyon sıklığının erkeklerde yüzde 2,3, kadınlarda ise yüzde 5,4 olarak görüldüğü ifade edilmektedir. Kadınlarda depresyonun daha sık görülmesi ise erkeklerin kendilerini farklı şekilde ifade edecekleri alanların daha fazla olması olarak tanımlanır.

Nasıl kurtulabiliriz? Bir kurtuluşu var mıdır?

Elbette var , öncesinde sağ duyumuzu korumak için bir sakinleşmeye ve sizi telkin edecek bir aktiviteler yapmaya çalışın ya da çalışmaya çalışın ve isteyin başa geçene kadar zor ondan sonra sizin zaten alışkanlığınız oluyor bir durumdan kurtulmak yaşam evreni yaratmak için belki de bu bakış açısına ihtiyaç duyuyordunuz determinizm ilkesine bakarsak hiçbir durum nedensiz değildir belki de kendini bulman için kaybolman gerekiyordu Depresyondan kurtulmak için yapılması gereken en önemli şey, destek almaktır. Burada aile ve çevreye de rol verebiliriz desteği üzerinden çekmemelisin en güzel tedavi sevgidir, moraldir akabinde uzman psikologlardan destek alarak depresyondan kurtulmak mümkün olabilir. Bu sayede farklı tedavi yöntemleri ile depresyondan uzak kalmak ve tedavinin sağlanmasına katkıda bulunmak olası hale gelir. Bu noktada tedavinin sağlanması için iş birliği içinde olmak önemlidir. Birçok alanda kendini gönderen bu rahatsızlık insana bir konfor alanı yaratmamalı ve oradan çıkmak için gayret etmelidir. Kuşaklar arası depresyon? Harflerle kategori içine dahil etmemize sebep ararsak temelde ortadaki anlaşmazlığı gidermek için oluşturduğumuz bir alfabetik sıradır. Kuşaklar içinde ortak bir çıkarım neredeyse zordur ama varsayımlardan elde edebildiğimiz kadar anlamaya çalışırız bu da belki kısa da olsa bize çözüm getirebilir netice de her biri birey ve toplumda etkin rol oynar topluma hepsinin bir ruhu, akıllarda yüzlerce düşünce ve geçişsel duygu durumları var.

NAZLI CAN

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Please disable your adblocker or whitelist this site!