Aile Hekimi Uz. Dr. Fatma Şahinbaş, Kale Devlet Hastanesi Mezoterapi Polikliniğinde uygulanacak işlemler hakkında bilgi verdi. Şahinbaş; “ Mezoterapi çeşitli amaçlarla düşük dozda hazırlanan karışım ilaçların, mezoterapi iğneleri ile derinin orta kısmına enjekte edilmesidir. Mezoterapi cilt kırışıklıklarında, leke, sivilce ve yara izlerinde, deri çatlaklarında, selülit tedavisinde, saç dökülmesinde, bölgesel zayıflamada, akut ve kronik ağrı sendromlarında, kas, tendon ve bağ yaralanmalarında, adet ağrılarında uygulanabilir. Gebelere, emziren annelere, inme-felç geçmişi olan hastalara, kanser hastalarına, kan pıhtılaşma bozukluğu olan hastalara mezoterapi uygulanmaz” dedi.
MEZOTERAPİ İŞLEMİ NASIL UYGULANIR?
Mezoterapi işleminden önce hastanın hekim tarafından muayene edilerek değerlendirilmesi gerektiğini ve uygun olan mezoterapi yönteminin belirlenmesinin daha sağlıklı olacağını söyleyen Uz. Dr. Fatma Şahinbaş; “Mezoterapi amaca göre; kişinin yaşına, şikayetlerine ve bu şikayetlerinin şiddetine, mevcut hastalıklarına ve tıbbi durumuna uygun olarak çeşitli maddelerin (ağrı kesiciler, kas gevşeticiler, elementler, vitaminler, minareler vs.) belirli oranlarda karıştırılması ile hazırlanan kokteyl karışımların mezoterapi iğneleri ile cildin dermiş tabakasına verilmesi ile uygulanır. Uygulama öncesi; lokal anestezik kremler uygulanarak ağrı ve acı hissi, uygulama sonrasında da onarıcı kremler ile oluşabilecek şişlik, morluk gibi yan etkiler en aza indirilmektedir. Tedavi hastanın ihtiyacına göre, 7-10 gün aralıklarla toplam 3-5 seans olarak planlanmaktadır” şeklinde konuştu.
MEZOTERAPİ SONRASI NELERE DİKKAT ETMEK GEREKİR?
Mezoterapinin 4. Seanstan sonra etkisinin gözle görünür hale geldiğini ve seansların planlanan aralıklara uygun olarak devam edilmesinin tedaviyi daha başarılı kıldığını belirten Uz. Dr. Fatma Şahinbaş mezoterapi sonrası nelere dikkat edilmesi gerektiğini de şöyle sıraladı: “Uygulama sonrası ilk 24 saat yıkanmamalı. Duş ve banyo yapılmamalıdır. Aşırı güneşten kaçınılmalı hamam, sauna ve sıcak su uygulanmaları kullanılmamalıdır. Alkol alınmamalı, bol su içilmeli zorlayıcı, ağır egzersizlerden ve hareketlerden kaçınılmalı, havuz ve denize girilmemelidir. Uygulama yapılan vücut ise dar giysiler giyilmemeli, uygulama bölgesi yüzdeyse yoğun makyaj yapılmamalıdır” dedi.
“KALE İLÇEMİZE MEZOTERAPİ POLİKLİNİĞİ HAYIRLI OLSUN”
Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk de Kale Devlet Hastanesi’nde hizmet vermeye başlayan Mezoterapi Polikliniği’nin ilçeye hayırlı olmasını dileyerek; “İnsan hayatını daha sağlıklı ve bütünsel hale getirmek için modern tıp kadar geleneksel tıp da önemlidir. Bugün en çok aşina olduğumuz hacamat(kupa terapi), akupunktur, sülük tedavisi, ozon terapi, müzik terapi, mezoterapi gibi GETAT uygulamaları sadece hastalıkların tedavisi için değil, hastalıklardan korunmak, sağlıklı yaşamak için de ihtiyaç duyulmakta ve Dünya Sağlık Örgütü tarafından da sağlık sistemini güçlendirmek için teşvik edilmektedir. Bu doğrultuda Kale Devlet Hastanemizdeki Mezoterapi Polikliniğinin Kale’ye hayırlı olmasını diliyorum” diye belirtti. HABER MERKEZİ
GÜNDEM
05 Aralık 2024GÜNDEM
05 Aralık 2024ÇEVRE
05 Aralık 2024EKONOMİ
05 Aralık 2024GÜNDEM
05 Aralık 2024GENEL
05 Aralık 2024GÜNDEM
05 Aralık 2024GENEL
05 Aralık 2024YAZARLAR
05 Aralık 2024ÇEVRE
05 Aralık 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.