GENEL BAŞKAN NACAR: MİLLİ MÜCADELE DEMEK; EGEMEN MİLLET, EGEMEN DEVLET MUHTEŞEM TÜRKİYE DEMEKTİR
  • Horoz Medya
  • Genel
  • GENEL BAŞKAN NACAR: MİLLİ MÜCADELE DEMEK; EGEMEN MİLLET, EGEMEN DEVLET MUHTEŞEM TÜRKİYE DEMEKTİR
580 okunma

GENEL BAŞKAN NACAR: MİLLİ MÜCADELE DEMEK; EGEMEN MİLLET, EGEMEN DEVLET MUHTEŞEM TÜRKİYE DEMEKTİR

Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar, Denizli İl Başkanlığınca düzenlenen ‘Geçmişten Geleceğe Millî Mücadele Sergisi’nin açılışını yaptı.

ABONE OL
15/05/2024 15:53
GENEL BAŞKAN NACAR: MİLLİ MÜCADELE DEMEK; EGEMEN MİLLET, EGEMEN DEVLET MUHTEŞEM TÜRKİYE DEMEKTİR
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Millet Partisi Genel Başkanı Cuma Nacar açılışta yaptığı açıklamada; “Millî Mücadele ruhu demek; Egemen millet ve egemen devlet demektir! Türkiye’nin okyanus ötesi icazetli politikalarla yönetilmesine engel olmaktır! Türkiye’nin büyük Türk Milleti’nin millî iradesi istikametinde, insan hak ve hürriyetlerine dayalı demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde, TBMM’nden ortak akılla egemence yönetilmesi demektir!” dedi.

Genel Başkan Nacar yaptığı açıklamasında; “Büyük Türk Milleti! Bugün 15 Mayıs, Millî Mücadele Günü! Millî mücadele günü kutlu olsun! Ey! Müftü Ahmet Hulûsî Efendilerin, Gazi Mustafa Kemallerin, Nene Hatunların, Fevzi Çakmakların, Kara Fatmaların, Kazım Karabekirlerin, Şerife Bacıların, Yörük Ali Efelerin, Karayılanların, Çelikalayların Şanlı, Şerefli Mirasçıları! Millî mücadele gününüz kutlu olsun! Gazi Mustafa Kemal ve Müftü Ahmet Hulûsî Efendi başta olmak üzere tüm gazi ve şehitlerimizi rahmetle anıyoruz. 15 Mayıs 105 yıl önce güzel İzmir’in, emperyalist Batı’nın beslediği baldırı çıplak Yunan tarafından işgal edildiği gündür! 15 Mayıs, işgale karşı Millî Mücadele ruhunun fokurdatıldığı millî karar günüdür! 15 Mayıs 1919, Denizli Müftüsü Ahmet Hulûsî Efendi’nin düşman işgaline karşı direnmek ve karşı koymak kararını ilan ettiği gündür! “Muhterem Denizlililer! Bu sabah İzmir, Yunanlılar tarafından işgal edilmiştir. Bu tecavüze karşı hareketsiz kalmak, din ve devlete ihanettir… Müftünüz olarak Cihad-i Mukaddes ilan ediyorum: Elinizde hiçbir silahınız olmasa dahi düşmana üç taş atarak mutlaka fiili mukabelede bulununuz. Korkmayınız! Üzülmeyiniz! Umutsuz olmayınız! İstiklal aşkı, vatan sevgisi, kalbimizdeki iman ile mücadele edeceğiz ve zaferi kazanacağız! Bu uğurda can verenler şehit, kalanlar gazidir” dedi.

Ege Denizi’ndeki ve Ege Türk adalarındaki Yunan işgaline son verilmesi gerektiğine vurgu yapan Nacar; “ Gün, şehit kanlarıyla tapulanmış vatan topraklarının vatan kalması kararı günüdür! Gün, Millî Mücadele’yi ve Millî Mücadele kahramanlarını sadece anmak günü değil, onların davalarını anlamak günüdür! Gün günümüzde gözle görülmeyen sinsi düşman işgalini göstererek milletimizi uyandırmak ve diriltmek günüdür! Gün Çaka Bey’den beri bir Türk Denizi olan Ege Denizi’nin ve Ege Türk Adalarının Yunan tarafından işgaline, silahlandırılmasına ve askeri üs haline getirilmesine karşı çıkmak günüdür” diye konuştu.

“TÜRKİYE, TBMM’NDEN ORTAK AKILLA, EGEMENCE YÖNETİLMELİDİR”

Genel Başkan Nacar açıklamasında; “Millî Mücadele ruhunu ve Millî Mücadele Kahramanlarını anmak ve anlamak demek; Vatan topraklarının yabancılara satılmasına karşı çıkmaktır! Madenlerin işletmesinin, kapitülasyonlardan daha beter tavizlerle yabancılara verilmesine ‘Hayır!’ demektir! Hazine garantili, döviz garantili Kamu Özel İşbirliği (KÖİ) projeleriyle taraf şirketlere milletin kesesinden ‘develer kurban’ edilmesine karşı çıkmaktır! Egemen millet ve egemen devlet demektir! Türkiye’nin okyanus ötesi icazetli politikalarla yönetilmesine engel olmaktır! Türkiye’nin büyük Türk Milleti’nin millî iradesi istikametinde, insan hak ve hürriyetlerine dayalı demokratik hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde, TBMM’nden ortak akılla egemence yönetilmesi demektir” dedi. Hüseyin ÖZMEN

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.