EGİAD Hayat Okulu ile 15 Yılda 1500 Gence Dokundu
71 okunma

EGİAD Hayat Okulu ile 15 Yılda 1500 Gence Dokundu

ABONE OL
04/11/2024 10:29
EGİAD Hayat Okulu ile 15 Yılda 1500 Gence Dokundu
0

BEĞENDİM

ABONE OL

EGİAD Hayat Okulu ile 15 Yılda 1500 Gence Dokundu

Ege Genç İş İnsanları Derneği’nin (EGİAD) sosyal sorumluluk projelerinden biri olan EGİAD Hayat Okulu, 2 Kasım’da kapılarını açtı. Teknik açıdan yüksek yeteneklere sahip meslek yüksek okulu öğrencilerinin sosyal yetkinliklerini güçlendirerek iş hayatında tercih edilmelerini ve profesyonel hayata 1-0 önde başlamalarını sağlamak isteyen EGİAD, İzmir’deki üniversitelere bağlı meslek yüksekokullarından seçilen 100’ü aşkın başarılı gencin kariyer planlamasına destek olmak üzere eğitimlere başladı. 15 Yıldır devam eden program sayesinde bugüne kadar 1500 öğrenci iş hayatına EGİAD ile hazırlanmış oldu.

Ege Genç İş İnsanları Derneği – EGİAD’ın sosyal sorumluluk projelerinden biri olan ve 16 yıldan beri süregelen EGİAD Hayat Okulu, eğitimlerine EGİAD Dernek Merkezi’nde başladı. Dokuz Eylül Üniversitesi İzmir Meslek Yüksek Okulu, Ege Üniversitesi, Demokrasi Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Bakırçay Üniversitesi, Kavram Meslek Yüksek Okulu, Yaşar Üniversitesi Meslek Yüksek Okulu, Türk Hava Kurumu Üniversitesi İzmir Havacılık Meslek Yüksekokulu olmak üzere; İzmir’deki 8 üniversiteden 100’ü aşkın meslek yüksekokulu öğrencisini ağırlayan proje sayesinde gençler, iş hayatındaki önemli başlıklarda yeni donanımlara sahip olma şansını yakalayacak. Yapay Zekâ Hayatımızı Nasıl Değiştirecek? Başlığında Taylan Demirkaya- İzmir Ekonomi Üniversitesi, Geleceğin Meslekleri ve 21. yy Yetkinlikleri’nde Seçil Yıldırım Çelebi – Genç Başarı Vakfı, Zaman Yönetimi ve Organizasyon Becerileri’nde Prof. Dr. Engin Deniz Eriş – Dokuz Eylül Üniversitesi, Kendini Tanıma ve İletişim Becerileri kısmında Ece Sarıcı – Oyunda Kal Derneği, İş Dünyasından Tecrübe Paylaşımında Alp Avni Yelkenbiçer -EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı, EGİAD Yönetim Kurulu Üyeleri Hakan Barbak, İlker Erdiliballı, EGİAD İş Geliştirme Komisyonu Başkanı İsmail Girginoğlu gençlerle birikimlerini paylaşacak. 5 hafta boyunca sürecek eğitimler 30 Kasım’da Sertifika Töreni ile son bulacak.

Hayat Okulu’nun ilk gününde gençlerle biraraya gelerek açılış konuşması gerçekleştiren EGİAD Başkanı Alp Avni Yelkenbiçer, hedeflerinin öğrencilerin teknik yeterliliklerinin sosyal gelişim ile desteklenmesi olduğunu belirterek, “Bu eğitim programı ile sizlerin okullarınızda elde ettiğiniz değerli mesleki teknik bilgi ve becerilerinize ek olarak, geleceğe güçlü adımlarla ilerleyebilmeniz için sahip olmanız gereken kişisel yetkinliklerinizi artırmayı amaçladık. Bugün burada, geleceğin mimarları olarak gördüğümüz siz değerli gençlerimizle bir arada olmanın ve sizlerin hayat yolculuğunuza bir katkı verebilecek olmanın gururunu yaşıyoruz.” dedi.

EGİAD’ın, üyelerinin ve temsil ettikleri şirketlerin gelişimini sağlamak amacıyla faaliyetler yürütmesinin yanısıra, kent ve ülke ekonomisi ile sosyal kalkınmasına yönelik değer yaratma çabasında olduklarını vurgulayan Yelkenbiçer, “2009 yılından bugüne devam eden ve genç istihdamını geliştirmek açısından derneğimizin önemli bir faaliyeti olan Hayat Okulu Programı Projemizi bu yıl da sürdürüyoruz. Hayat Okulu Programımızın hedefi, sizler gibi başarılı MYO öğrencilerinin iş hayatına hazırlığınızda destek olmak, iş insanlarıyla tanışmanıza imkân vermek ve interaktif eğitim ve çalışmalarla iş hayatında ihtiyaç duyacağınız yeni ve sosyal yetkinlikleri kazandırmaktır. Ayrıca sizlerin MYO eğitimlerinizde edindiğiniz teknik yeterlilikleri sosyal gelişim ile birleştirip, istihdam edilebilir nitelikte olmanızı ve başarılarınızı artırabilmeyi amaçlıyoruz. Program bitiminde, sizlerin derneğimizin iş insanı üyeleri ile bir araya gelmeniz, onlardan ilham almanız ve staj imkânı bulmanız da hedeflerimiz arasındadır.” Dedi.

Fırsatları değerlendirebilmek için önceliği eğitime vererek, gençleri analitik düşünebilen, bilgiye ve bilime açık nesiller olarak yetiştirmeye odaklanmak gerektiğine işaret eden Yelkenbiçer, “Geleceğin dünyasında yerimizi almak için geç kalmadan harekete geçmeliyiz! Sizler gibi genç nüfusumuzla ve teknolojiye meraklı nesillerimizle, bu potansiyeli açığa çıkarmak için gerekli adımları atmalıyız.” dedi.

Ara Eleman Değil, Nitelikli Ana Elemanlarsınız

Üretim, inovasyon ve teknolojinin hızla ilerlediği bir çağda, ülke olarak küresel ölçekte rekabet edebilmenin, gelişmiş ekonomilerle aynı çizgide yer alabilmenin güçlü ve yetkin bir iş gücüne sahip olmaktan geçtiğini hatırlatan EGİAD Başkanı Yelkenbiçer, “Mesleki ve teknik eğitimin ülkemiz için taşıdığı önemin altını çizmek isterim. İş gücünün temelini sizler gibi mesleki ve teknik eğitim alan gençlerimiz oluşturuyor. Mesleki eğitimin, sanayi ve teknoloji alanındaki gelişmelerle iç içe geçmesi gerektiğine inanıyoruz, çünkü günümüz iş dünyasında teorik bilgi kadar pratik becerilere de değer veriliyor. Bu noktada, çok önemli bir vurgu yapmak istiyorum. Maalesef iki yıllık meslek yüksekokulu mezunları için sıklıkla “ara eleman” ifadesi kullanılmakta. Ancak biz biliyoruz ki sizler, iş dünyasında önemli roller üstlenerek kritik görevler yerine getiriyorsunuz. Ara eleman değil, “Nitelikli Ana Elemanlar” olduğunuza, sistemin sadece destekleyici değil, bizzat itici gücünü olduğunuza inanıyoruz. Sahip olduğunuz bilgi ve yetenekler sayesinde, üretimden teknolojiye, sanayiden hizmet sektörüne kadar her alanda ülkemizin gelişimine doğrudan katkı sağlıyorsunuz.” diye konuştu.

Gençlere Bir Yol Haritası Sunmak İstiyoruz

Ancak, mesleki bilgi ve becerilerin yanısıra 21. yüzyılda iş gücünde artık daha fazlasının arandığını hatırlatarak, “Bugün sadece teknik bilginizle değil, aynı zamanda kişisel gelişim düzeyinizle de öne çıkmalısınız. Öğrenmeyi öğrenme, kendinizi sürekli yenileyebilme kapasiteniz, eleştirel düşünebilme yeteneğiniz, farklı bakış açılarına açık olmanız, iş birliği yapabilme beceriniz ve problem çözme yetenekleriniz gelecekte sizi farklı kılacak. Artık geleceğin dünyasında, teknik becerilerin yanı sıra yaratıcılık, dijital okuryazarlık, liderlik, etkili iletişim ve uyum yeteneği gibi kişisel beceriler çok önemli hale geldi. Bu programla sizlerin sadece alanınızda yetkin bireyler olmanızı değil, aynı zamanda daha geniş bir vizyona sahip, değişen dünyaya uyum sağlayabilen, güçlü ve bilinçli bireyler olarak yetişmenizi hedefliyoruz. Bu süreçte sizlere sadece bilgi değil, aynı zamanda bir yol haritası sunmaya kararlıyız.” dedi.

Daha sonra öğrencilerle biraraya gelen İzmir Ekonomik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Taylan Demirkaya, Yapay Zekâ başlığında tavsiyelerde bulundu. Yapay zekâ ile çalışırken kendi verilerinizi ve araştırmalarınızı kullanın diyen Demirkaya, “Yapay zekâ ile çalışmadan önce problem, hedef, kitle, var olabilecek çözümleri belirleyin. Hedef kitle ile kendi gözlemlerinizi ve görüşmelerinizi yapın. İhtiyacınıza uygun yapay zekâ araçlarından iş akışı oluşturun. Yapay zekâ çıktısını kaynaktan doğrulayın ve geliştirin” dedi.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Please disable your adblocker or whitelist this site!