Büyük Türk mütefekkiri Ziya Gökalp’in vefatının 100. yılı anısına 6-7-8 Kasım tarihlerinde Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ile Türk Yurtları Kültür ve Sanat Topluluğunun ortaklaşa düzenlediği, “1. Uluslararası Ziya Gökalp Genç Türklük Bilimcileri Sempozyumu” kapsamında Türk Dünyasından 43 Türklük bilimci bir araya geldi.
Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi (İTBF) Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölümü ile Türk Yurtları Kültür ve Sanat Topluluğunun düzenlediği sempozyuma Türkiye, Azerbaycan, Türkmenistan, Özbekistan, Kazakistan, Kırgızistan, Afganistan ve Almanya’dan yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitimlerine devam 43 genç Türklük bilimci katıldı. Açış oturumu 6 Kasım Çarşamba günü PAÜ İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi İsmail Çetişli Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi. Açış oturumuna İnsan ve Toplum Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yasemin Beyazıt, Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nergis Biray, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ekrem Ayan ve aynı üniversiteden öğretim üyesi Doç. Dr. Gülsine Uzun, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.
Sempozyumun açış oturumunda konuşan İTBF Dekanı Prof. Dr. Beyazıt, sempozyumun vefatının 100. yılında Ziya Gökalp anısına düzenlenmesinin sempozyumu daha da anlamlı kıldığını belirtti. Ayrıca sempozyuma Türk Dünyasının çeşitli ülkelerinden katılan Türklük bilimcilere ve sempozyumu düzenleyen Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları bölümü akademik personeline ve öğrencilerine teşekkürlerini belirtti. Türk Yurtları Kültür ve Sanat Topluluğu danışmanı Doç. Dr. Soner Sağlam sempozyumda emeği geçen herkese teşekkürlerini sunarak sözü Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Ekrem Ayan’a verdi. Ayan konuşmasında akademik birikimi ve çalışmalarıyla Türkiye’yi yurt dışında başarılı bir şekilde temsil eden Prof. Dr. Nergis Biray’ın çalışmalarıyla ve düzenlediği organizasyonlarla Türklük bilimi alanına önemli katkılar sunduğunu belirtti ve sempozyumun düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
Sempozyumun açış oturumu, Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi Çağdaş Türk Lehçeleri ve Edebiyatları öğretim üyesi Doç. Dr. Gülsine Uzun’un “Dijital Çağda Dilin Evrimi: Türkçe Örneği” başlıklı konferansıyla devam etti.
Çevrim içi ve yüz yüze oturumların yer aldığı sempozyumun ilk gününde, altı oturum yüz yüze gerçekleştirilirken sempozyumun ikinci gününde iki oturum çevrim içi olarak gerçekleştirildi. Sempozyum programı kapsamında ayrıca 7 Kasım Perşembe günü Denizli’nin Buldan ilçesinde kültürel gezi programı gerçekleştirildi.
GÜNDEM
05 Ocak 2025GÜNDEM
05 Ocak 2025ÇEVRE
05 Ocak 2025EKONOMİ
05 Ocak 2025GÜNDEM
05 Ocak 2025GENEL
05 Ocak 2025GÜNDEM
05 Ocak 2025GENEL
05 Ocak 2025YAZARLAR
05 Ocak 2025ÇEVRE
05 Ocak 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.