ARAŞTIRMA ENSTİTÜLERİ
265 okunma

ARAŞTIRMA ENSTİTÜLERİ

Ülkemizin ilerlemesinin yolu eğitimdir, bilimdir, fendir. Anaokulundan üniversiteye kaliteli çağın gereklerine uygun bir eğitim şarttır. Lisansüstü eğitimler ile bilimin yolu takip edilirse tezler, kitaplar, buluşlar, patentler gelir, ülkemiz bilim yolunda hak ettiği yeri alır.

ABONE OL
04/10/2022 08:52
ARAŞTIRMA ENSTİTÜLERİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Önerim tüm Bakanlıkların, Büyükşehir Belediyelerinin üniversiteler ile ortak araştırma enstitüleri kurmalarıdır. Kamu personeli görevlilerini yerine getirirken aynı zamanda lisansüstü eğitimini de sürdürmeli, yapılan işler bilim dünyası ile paylaşılmalıdır. Sanayi, kamu ve üniversitelerin ortak kuracağı enstitüler patent, buluş,  makale sayısını artıracak ve sürekli yenilenmeyi sağlayacaktır.

Barajlar, otoyollar, altyapı çalışmaları, bütçe çalışmaları, tarımsal üretim denemeleri gibi örnekler onlarca kitap için hazır laboratuvar ortamı sunmaktadır ancak kamu yatırımlarının çoğunda bilimsel çalışma ya yoktur ya da küçük danışmanlık seviyesinde kalmaktadır.

Geçmişte Tarım Bakanlığı bünyesinde araştırma enstitüleri vardı.  Bugün Üniversite hastanelerinde ve eğitim hastanelerinde bu model sürmektedir. Ekonomiden tarıma, inşaattan kimyaya her branşta eğitim hastaneleri modeli kullanılabilir.   

Peygamberimizin (SAV)  “İlim Çin’ de olsa gidip öğreniniz” öğüdünün ışığında çalışmak zorundayız.

Hazret-i Ali’ nin sözlerini de hatırlatmak istiyorum.

“İlim, maldan hayırlıdır. Çünkü malı sen korursun; fakat ilim seni korur.

Mal harcamakla azalır, ilim sarf etmekle çoğalır.”

Güzel geleceklerimiz olsun.

GERMİYAN KÖYÜ

Size bir köyden bahsedeceğim.  İzmir Çeşme Germiyan köyü. Çeşme’ye doğru giderken Germiyan köyü levhasına dönün.  Köy kahvaltısı, özenle boyanmış ev duvarları sizi bekler.  Köy çok sayıda ziyaretçi çekiyor.  Peki Denizli ile bu köyü neden paylaştım. Öncelikle Denizli’nin kökleri de Germiyan. Bayramyerinde tarihi hamamımızın adı bile Germiyan hamamı. Gelelim asıl konuya; bizim İzmir’deki Germiyan köyüne benzer turist – ziyaretçi çekecek köyümüz  yok mu? Biraz dokunuş ve yerel mutfak desteği ile kırsal turizmi canlandıramaz mıyız?  Köyünde  (mahallesinde) kırsal turizmi canlandırmak isteyen tüm muhtarlarımıza Çeşme Germiyan köyü, Isparta Kuyucak köyü, Kemalpaşa Nazarköy,  Kula Yunus Emre köyü, Selçuk Şirince gibi turizmle tanışmış köyleri ihtiyar heyetleri ile gezmelerini öneririm. Biraz çaba ile başaracağımızdan eminim. Camilerimiz, türbelerimiz, anıt ağaçlarımız, göllerimiz, dağlarımız, vadilerimiz, kanyonlarımız, antik kentlerimiz ile Denizli’miz eşsizdir.  Umarım turizmden hak ettiği payı almaya başlar.

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.