2015 yılında Denizli’nin Buldan ilçesinde kız çocuklarını eğitime kazandırmak, meslek sahibi olmalarına destek olmak ve kırsalda kadınların ekonomide daha aktif rol almalarını sağlamak için kurulan Buldan Eğitim ve Dayanışma Vakfı bugüne kadar üniversitede okuyan yüzlerce kız çocuğunun hayatına dokundu ve dokunmaya devam ediyor. Eğitimle hayatı değişen gönüllülerin kurduğu bir vakıf olduklarını belirten Vakıf Yönetim Kurulu Başkanı Meryem Salman “İçinde yaşadığımız dünyada her geçen gün sorunlar artıyor. Tüm sorunları çözmenin en önemli adımı kız çocuklarımızı her alanda eğitmek ve kadınlarımızı ekonomiye kazandırmak. Vakıf kurucusu gönüllüler olarak bizlerin hayatı eğitim ile değişti. Bu değişimi yaşama şansını kızlara da vermek istiyoruz. İnanıyoruz ki; özellikle kırsalda kız çocuklarının ve kadınların güçlenmesi geleceğe sağlam adımlarla güven içinde yürümenin anahtarı.”
EĞİTİM İLE EŞİTİZ
Eşitsizliğin sadece eğitimde değil kentsel yaşamdan sağlığa, adalete kadar kadının olduğu her alanda ortadan kaldırılmasının ancak kız çocuklarına fırsat eşitliği sunmakla gerçekleşebileceğine vurgu yapan Salman “üniversiteli kız çocuklarına sadece burs vermiyoruz. Onları hayatın farklı alanların yetişmeleri için kişisel gelişim eğitimleri almalarını da sağlıyoruz. Hem okul hayatlarını takip ederken hem de sosyal, kültürel, sportif alanlarda da yetişmelerini sağlayabilmek adına farklı programlar gerçekleştiriyoruz. Biliyoruz ki sadece “Eğitim ile Eşitiz”. Bu eşitliği sağlayabilmek için Vakıf olarak 2022 yılı hedeflerimizi büyüttük. COVID-19 nedeni ile online platformlara taşıdığımız çalışmalarımızı ve gönüllülerimiz ile faaliyetlerimizi, pandemi izin verdiği ölçüde yeniden yüz yüze gerçekleştirmeye başlıyoruz. Aynı zamanda daha önce bölgemizdeki kadın emeğini değerlendirmek adına marka tescilini aldığımız “Buldandan” ve “Geleyli” markaları altında bu ürünlerin tanıtım, markalaşma ve pazarlama çalışmalarına daha fazla odaklanma kararı aldık.”
BURS VERDİĞİMİZ KIZ ÇOCUKLARININ SAYISI ARTACAK
“Yaptığımız çalışmaların odak noktası olan burs verdiğimiz kız çocuklarının sayısını, Stratejik Planımızda hedeflendiği gibi artırmayı hedefliyoruz. Bunu yapabilmek için fon kaynaklarımızı çeşitlendirmek gerekiyor. Adım Adım ve Açık Açık üyesi olan vakfımız kaynak yaratma ve kaynağı amaca uygun faaliyetler için kullanma konusunda şeffaflık ilkesi ile hareket ediyor. Hedeflerimize ulaşmak için fon kaynaklarımızı bu ilke doğrultusunda artırabileceğimiz yöntemler planladık. Yerelde emeğini değerlendirmelerine destek olduğumuz kadın üreticilerin sayısını artırarak, bu üreticileri de “Kadınlar Dokuyor Kızlar Okuyor” projemize dahil etmek bunun en önemli adımı. Bu topraklardan aldığını hem aile ekonomisini güçlendirmek hem de kız çocuklarının eğitimine destek olmak üzere yine bu topraklara veren kadın üreticiler ile çalışmalarımızı hızla hayata geçireceğiz” dedi.
Editör : Fatma H. HEPEKBİÇ / HABER MERKEZİ
GÜNDEM
03 Aralık 2024GÜNDEM
03 Aralık 2024ÇEVRE
03 Aralık 2024EKONOMİ
03 Aralık 2024GÜNDEM
03 Aralık 2024GENEL
03 Aralık 2024GÜNDEM
03 Aralık 2024GENEL
03 Aralık 2024YAZARLAR
03 Aralık 2024ÇEVRE
03 Aralık 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.