BÜYÜKŞEHİR, HZ. MEVLANA İÇİN ANMA PROGRAMI DÜZENLEYECEK

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Hz. Mevlana'nın Hakk’a vuslatının 748. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenleyecek. Tüm vatandaşların davetli olduğu program 17 Aralık Cuma saat 20:00’de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi'nde yapılacak.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, büyük düşünür ve mutasavvıf Mevlana Celaleddin Rumi'nin Hakk’a vuslatının 748. yıldönümü dolayısıyla anma programı düzenleyecek. Denizli Büyükşehir Belediye Konservatuarı’nın gerçekleştireceği anma programı 17 Aralık Cuma günü akşamı saat 20:00’de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi Özay Gönlüm Salonu'nda yapılacak. Programda Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, güftesi Yunus Emre'ye ait olan ilahiler söyleyecek, ayrıca Ali Sürücüoğlu ile Ahmet Sarıkaya kasideler okuyacak. Tüm vatandaşların davetli olduğu gecede pandemi kurallarının uygulanacağına dikkat çekildi.

BAŞKAN ZOLAN'DAN ANMA MESAJI

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, büyük düşünür Hz. Mevlana'nın öğreti ve mesajlarıyla farklı kültür ve dinlere mensup insanların hoşgörü ve barış içinde yaşamalarına önemli katkılar sunduğunu belirtti. Bugünün dünyasında her zamankinden daha fazla Mevlana felsefesine ihtiyaç duyulduğunu ifade eden Başkan Zolan, şunları kaydetti: "Büyükşehir Belediyesi olarak, sevgi ve hoşgörüyü temel alan evrensel mesajlarıyla gönülleri birleştiren büyük mutasavvıf Hz. Mevlana'yı gelecek nesillere anlatmaya devam ediyoruz. Bu kapsamda düzenleyeceğimiz Şeb-i Arus'a tüm hemşehrilerimi davet ediyor, ilahi aşka adadığı 66 yıllık ömrü süresince insana ve hayata dair eserler bırakan Hz. Mevlana'yı rahmetle anıyorum."

MEVLANA CELALEDDİN RUMİ

Mevlana Celaleddin Rumi, 30 Eylül 1207'de günümüzde Afganistan sınırları içerisinde yer alan Belh yöresinde doğmuştur. Asıl adı Muhammed Celaleddin olan Mevlana, dönemin İslam kültür merkezlerinden Belh kentinde hocalık yapan ve 'alimlerin sultanı' lakabıyla anılan Bahaeddin Veled'in oğludur. Mevlana, babası Bahaeddin Veled'in ölümünden bir yıl sonra, 1232 yılında Konya'ya gelen Seyyid Burhaneddin'in manevi terbiyesi altına girmiş ve 9 yıl ona hizmet etmiştir. Sözleri ve eserleri ile asırlardır gönüllerde taht kuran Mevlana, “Gel ne olursan ol, gel” dizeleri ile insanlar arasında herhangi bir ayrım gözetmemiştir. Merhameti, karşılıksız ve sınırsız insan sevgisinin yanı sıra sonsuz hoşgörüsüyle sadece İslam alemini değil, tüm insanlığı kendisine hayran bırakmıştır. Mevlana, 17 Aralık 1273'te vefat etmiştir.

Editör : Abdullah GÖNÜLTAŞ / HABER MERKEZİ