CHP’li İstanbul Mv. Nimet Özdemir Kırmızı Et Sektöründeki Kayıt Dışı Ekonomiyi TBMM Gündemine Taşıdı
  • Horoz Medya
  • Gündem
  • Bülten
  • CHP’li İstanbul Mv. Nimet Özdemir Kırmızı Et Sektöründeki Kayıt Dışı Ekonomiyi TBMM Gündemine Taşıdı
85 okunma

CHP’li İstanbul Mv. Nimet Özdemir Kırmızı Et Sektöründeki Kayıt Dışı Ekonomiyi TBMM Gündemine Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, kırmızı et sektöründe 3 milyar liralık kayıt dışı kazanç tespit edilmesi üzerine Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in yanıtlaması için TBMM’ye yazılı soru önergesi sundu. Özdemir, vergi kaybı ve haksız rekabetin önlenmesi için denetimlerin artırılması gerektiğini vurguladı.

ABONE OL
21/02/2025 12:53
CHP’li İstanbul Mv. Nimet Özdemir Kırmızı Et Sektöründeki Kayıt Dışı Ekonomiyi TBMM Gündemine Taşıdı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

CHP’li İstanbul Mv. Nimet Özdemir Kırmızı Et Sektöründeki Kayıt Dışı Ekonomiyi TBMM Gündemine Taşıdı

CHP İstanbul Milletvekili Nimet Özdemir, kırmızı et sektöründe yapılan denetimlerde tespit edilen 3 milyar liralık kayıt dışı kazançla ilgili olarak, Hazine ve Maliye Bakanı Sayın Mehmet Şimşek’in yanıtlaması talebiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi sundu.

Önergede, “Basında yer alan haberlere göre, Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından kırmızı et sektörünün önde gelen dört firmasına yönelik yapılan kapsamlı denetimlerde 3 milyar liralık kazancın kayıt dışı bırakıldığı tespit edildi. Bu durum, Türkiye’de vergi kaybı ve kayıt dışı ekonomi ile mücadelenin önemini bir kez daha gündeme getirdi. Kayıt dışı ekonomi, devletin vergi gelirlerinde ciddi kayıplara neden olurken, sektörde haksız rekabeti de körüklüyor.” ifadelerine yer veren Milletvekili Özdemir, kayıt dışı ekonomiyle mücadelenin gerekliliğine dikkat çekerek şu soruların yanıtlanmasını istedi:

  1. Denetime tabi tutulan firmalar hangileridir ve bu firmalar hangi kriterlere göre seçilmiştir?
  2. Denetimlerde tespit edilen 3 milyar liralık kayıt dışı kazancın detayları nelerdir? Hangi yılları kapsamaktadır?
  3. Bu firmalara yönelik vergi cezaları ve hukuki süreçler başlatılmış mıdır? Başlatıldıysa süreç hangi aşamadadır ve olası yaptırımlar nelerdir?
  4. Firmaların geçmiş yıllara ait mali kayıtları da incelemeye alınmış mıdır? Alındıysa toplam vergi kaybı ne kadardır?
  5. Kırmızı et sektöründe kayıt dışı ekonomiyle mücadele kapsamında yeni denetim yöntemleri veya düzenlemeler planlanmakta mıdır?
  6. Et sektöründeki bu tespitler ışığında, ülke genelinde diğer sektörlerde de benzer denetimlerin yapılması düşünülmekte midir?
  7. Kayıt dışı ekonomiyle mücadelede denetimlerin artırılması, dijital takip sistemlerinin geliştirilmesi ve cezai yaptırımların güçlendirilmesi gibi yeni tedbirler gündemde midir?
  8. Kayıt dışı kazancın yaygın olduğu diğer sektörler belirlenmiş midir? Öncelikli denetim yapılacak sektörler hangileridir?

Özdemir, bu soruların kamuoyu adına önem taşıdığını vurgulayarak, Hazine ve Maliye Bakanlığı’nın kayıt dışı ekonomiyle mücadelede kararlılıkla hareket etmesi gerektiğini ifade etti.


En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.





HIZLI YORUM YAP