GÜZELLİK FESTİVALİ GÖZ KAMAŞTIRDI
22-23 Ekim tarihleri arasında Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde Güzellik Merkezi Festivali düzenlendi. Yoğun bir katılım gerçekleştirilen festival renkli görüntülere sahne oldu.
Denizli’de 22-23 Ekim tarihleri arasında Nihat Zeybekçi Kongre ve Kültür Merkezi’nde Güzellik Merkezi Festivali düzenlendi. Festivale, güzellik merkezleri ve Denizlili vatandaşlar yoğun bir katılım gerçekleştirdi. Denizli Hayat Güzellik Akademisi’nin düzenlemiş olduğu söyleşiye ise yoğun bir ilgi vardı. Son yılların gözde meslekleri arasında yer alan güzellik uzmanlığı hakkında konuşma gerçekleştiren Denizli Hayat Güzellik Akademisi müdürü Ümran Haydan, 3 üniversite bitirmiş 2 çocuk annesi bir kadın olarak Dj performansı yaparken, güzellik sektörünün büyüsüne kapılarak radikal bir kararla güzellik sektörüne geçtiğini belirtti. Yolunun Hayat Güzellik Akademisi ile kesiştiğini söyleyen Haydan, “Bu süreçte hem güzellik uzmanlığı eğitimimi hem ustalığımı hem de usta öğreticilik belgemi aldım. Şuan da hayat güzellik akademisi müdürü olarak kariyerime devam etmekteyim.” dedi.
Güzellik uzmanlığını, güzellik merkezlerinde epilasyon, cilt analizi, bakımı profesyonel makyaj, çeşitli vücut bakımları gerçekleştiren kozmetik bilimden ve teknolojiden yararlanarak profesyonel bir şekilde hizmet veren bir meslek dalı olarak tanımlayan Haydan, “19 yaşını doldurmuş her birey güzellik uzmanı olabilmek için milli eğitim bakanlığının açmış olduğu kurslardan, meslek okullarından ya da üniversitelerin cilt bakımı ve güzellik bölümlerinden eğitim alıp mezun olması gerekmektedir. Milli eğitime bağlı eğitim veren güzellik akademilerine dönecek olursak; Süreç şu şekilde işler 826 saatlik 4. Seviye eğitim programımız teorik ve uygulamalı olarak tamamlandıktan sonra, yine aynı şekilde hem teorik hem de uygulamalı milli eğitimin açmış olduğu sınavlara katılıp başarılı olup sertifikayı almaya hak kazanırlar” şeklinde konuştu.
Sertifika sahibi olan güzellik uzmanlarının görev ve sorumluluklarına da değinen Haydan şunları kaydetti: “İşletme yönetimi, girişimcilik, iletişim, müşteri karşılama, salon hazırlığı, hijyen, iş sağlığı güvenliği, çevre koruma mevzuatı, anatomi, fizyoloji, klasik cilt analizi- temizliği bakımı, cilt tipleri tanıma, cilt tiplerine göre bakım teknikleri, cihazlı cilt bakım teknikleri, antı-agıng(yaşlanma karşıtı) bakımlar, dermapen, yüz masajı, lazer (ıpl,dıode) epilasyon, ağda iğneli epilasyon, temel makyaj, kirpik lifting, ipek kirpik, kaş laminasyonu, vücut bakım teknikleri, manikür, pedikür, bölgesel sıkılaşma, incelme teknikleri, müşteri memnuniyeti ve feedback (geri bildirim ), mesleki gelişim faaliyetleri, protez tırnak temel eğitimi, kalıcı makyaj eğitimi gibi eğitimleri alırlar.”
“GÜZELLİK UZMANLARI PEK ÇOK MERKEZDE GÖREV ALABİLİR”
Güzellik uzmanlarının güzelliği kapsayan pek çok merkezde görev alabileceklerini dile getiren Haydan, “Güzellik uzmanlarının yer alabileceği bazı iş imkanları şunlardır; kendine ait iş yerlerini açabilirler sinema televizyon stüdyolarında çalışabilirler, manken ajanslarında çalışabilirler, ekran arkası oyuncuların bakımları için kulislerde görev alabilir, kozmetik mağazalarda, güzellik malzemesi pazarlayan yerlerde, hastane ve kliniklerde, bay ve bayan kuaförlerinde, meslek eğitimi merkezlerinde (usta ve usta öğreticilik belgelerini alarak), spa merkezlerinde, otel ve termal otellerde ve bizim gibi güzellik eğitimi veren akademilerde iş sahibi olabilirler.” diye ifade etti. Bir güzellik uzmanının her şeyden önce hijyene dikkat etmesi gerektiğini belirten Haydan, sözlerini şöyle sürdürdü, “ Maske, önlük dezenfektan kullanımı gibi hususlara da dikkat edilmeli. Her zaman güler yüzlü ve pozitif olmalıdır. Kendini yeni gelişmelerle devamlı geliştirmeli ve yenilikçi olmalı. Alanında kendini sürekli geliştirmeli ve bunu hiç bir zaman bırakmamalıdır. Uygulama yaptığı kozmetik ürünlerine aletlerle alakalı çok iyi bilgi sahibi olmalıdır” diye ifade etti.
Nurşah SANCAK-ÖZEL HABER