Pamukkale Üniversitesi Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi ile birlikte Özel Denizli Tekden Hastanesi’nde kalp ve damar cerrahisi alanında görev yapan Profesör Doktor Ali Vefa Özcan, düzenlediği gece ile hekimliğinin yanı sıra türkülere aşık bir solist olduğunu da gösterdi. Prof. Dr. Özcan’ın organizatörlüğünü yaptığı geceye türküleri ve muhteşem sesi ile Tülay Örten Yıldız damgasını vurdu.
‘NEŞTERİ KADAR SESİ DE GÜÇLÜ’
Bir restoranda düzenlenen ‘Bozlak Türkü Gecesi’ne çok yoğun katılım oldu. Düzenlenen türkü etkinliğine Profesör Doktor Ali Vefa Özcan’ın yakın çevresinin yanı sıra farklı meslek gruplarından da birçok kişi katıldı. Aralarında emekli doktorlardan, öğretmenlerden, ses sanatçılarına kadar birçok meslekten türkü sever vardı. Düzenlenen türkü gecesinde misafirler yemekleri yerken Prof. Dr. Özcan’ın ağzından türkü dinleme fırsatı da buldular. Profesör hekim, gecede okuduğu şiirlerle ve türkülerle katılımcıları büyüledi. Türkü dinlerken yorgunluklarını atan misafirler zaman zaman sahnede olan Özcan’a eşlik etmeyi de ihmal etmediler. Prof. Dr. Ali Vefa Özcan düzenlediği gecede söylediği türkülerle misafirlere ‘neşteri kadar sesi de güçlü’ dedirtirdi.
TÜLAY ÖRTEN YILDIZ, SESİYLE BÜYÜLEDİ
“Şahbaba” namıyla anılan tanınmış Çorumlu halk ozanı Şekip Şahadoğru’nun torunu Tülay Örten Yıldız düzenlenen ‘Bozlak Türkü Gecesi’ne onur konuğu olarak katıldı. Prof. Dr. Ali Vefa Özcan ile geçmişten gelen bir dostluklarının olduğunu dile getiren ses sanatçısı Tülay Örten Yıldız: “Vefa hocam ile dedemden gelen bir bağımız var. Tanışmışlığımız o kadar eski. Ben ona hocam değil de ‘Vefa abi ’derim zaten. O kadar kendisini yakın hissederim. Çok sevdiğim kişilerin türkülerle hasır neşir olması beni hep mutlu eder. İşinde çok iyi bir hekim olan vefa abimin de türkülere gönül veriyBor olması da beni ayrıca mutlu ediyor. Bu geceye davet edilmek ve burada olmak beni çok onurlandırdı. Türkülerle başka başka kalplere dokunulabildiysek ne mutlu bize” dedi. Ses sanatçısı Yıldız, söylediği türkülerle geceye katılan tüm misafirleri mest etti. Öte yandan Tülay Örten Yıldız’ın yer yer sahneden Prof. Dr. Ali Vefa Özcan’la atışması da geceye renk kattı. Ayrıca gecede Aykut Atlas, Muharrem Adak, İsmail Çakır, Uğur Özer ,Özgür Ergül gibi isimlerde sahne alarak çaldıkları enstrümanları ve söyledikleri türkülerle destek verdiler.
KALPLER TÜRKÜLERLE TEDAVİ EDİLİYOR
Birbirinden güzel türküleri Tülay Örten Yıldız ile birlikte seslendiren Özcan, misafirlerden büyük alkış aldı. Prof. Dr. Ali Vefa Özcan neden türkü gecesi düzenleme ihtiyacı duyduğunu anlattı. Özcan: “Öncelikle bu geceye katılım sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Gelerek beni çok mutlu ettiler. Türküye gönül veren herkes benim için baş tacıdır. Neşet Ertaş’ın da dediği gibi türkü söyleyen insandan zarar gelmez. Ben bu cümleye sonuna kadar katılıyorum. Çünkü müzik ruhu dinlendirir, sakinleştirir. Benim gibi özellikle Türk Sanat ve Türk Halk müziği sevdaları bu duyguya çok hakimdirler. Bu geceyi organize etmem deki yeğene amaçlardan birisi de budur. Yani gelen dostlarımın, güzel insanların türkülerle dinlenmesi, çalışma hayatının verdiği stresi yorgunluğu atmalarıdır. Tabi ki türkülerin başka bir işlevi olan duygularımızı gelecek nesille aktarmak da gecenin düzenlenmesinin sebeplerinin en başında gelir. Anadolu coğrafyası tüm kültürlerin, medeniyetlerin harmanlandığı bir mozaiktir. Bu değere, bu kültüre sahip çıkmamız gerekir. Bu geceyi düzenlerken de içimden geçenlerde tam da bunlardı aslında. Buraya gelen herkesin kimliklerinden arınıp burada olmalarını tamamen türkülerin duygusal seline kendilerini kaptırmalarıydı. Bizler ebeveyn olarak nasıl yaşarsak gelecek kuşaklara da aslında onları bırakmış olacağız. Türkü dinleyen, türkü söyleyen bir babanın çocuğunun ben müzikten uzak kalabileceğini düşünmüyorum. Bu yüzden değerlerimize sahip çıkıp, aktarmaya önce kendimizden başlamalıyız diye düşünüyorum. Birçok suçun altında yatan etken kalbin kötü olmasıdır. Kötü bir insansanız daha çok suça meyilli olursunuz. Bizler hekim olarak fiziksel olan yaraları tamir edip düzeltmeye çalışıyoruz. Kalplerden de kötülüğü keşke cerrahi müdahale ile çekip çıkarabilsek. Fakat bunun mümkün olmayacağı bildiğimiz için bizde bu işlevi türkülere yüklüyoruz. Belki de türküleri bu yüzden çok seviyorum. Ben sosyal hayatımdaki ameliyatlarımda türküleri kullanıyorum. Nerede tamire ihtiyaç duyduğum bir kalp görürsem ona türkü dinlemesini öneriyorum.” dedi.
Editör: FATMA HAYTAN / ÖZEL HABER
GÜNDEM
03 Ocak 2025GÜNDEM
03 Ocak 2025ÇEVRE
03 Ocak 2025EKONOMİ
03 Ocak 2025GÜNDEM
03 Ocak 2025GENEL
03 Ocak 2025GÜNDEM
03 Ocak 2025GENEL
03 Ocak 2025YAZARLAR
03 Ocak 2025ÇEVRE
03 Ocak 2025Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.