AKTOLGA Küresel Ticaret Yolun’nun Pamukkale Üniversitesindeki (PAÜ) resmi kimliği olan KTO (Küresel Ticaret Topluluğu)’nun ilk etkinliği öğrencilerinin yoğun katılımı ile gerçekleşti. Sunuculuğunu Merve Aşçı’nın, moderatörlüğünü Ali Akgün’ün yaptığı etkinlik KTO (Küresel Ticaret Topluluğu) başkanı Cansel Şipal’ in açılış konuşması ile başladı. Ardından Aktolga Genel Başkanı Kadir Akıncı KTO (Küresel Ticaret Topluluğu)’nun vizyonu ve misyonu üzerine konuşmasını tamamladıktan sonra Modeko Tekstil Genel Müdürü Sayın Süleyman Kocasert’in bilgi, tecrübe ve deneyimlerini paylaştığı içten konuşmaları ile devam etti.
Kocasert “İhracata nasıl başladım?” etkinliğine “Aramızda ihracatçı olmak isteyen var mı? Neden ihracatçı olmak istiyorsunuz?” sorusu ile başladı. Ardından kendisi ihracatçı olmanın nasıl bir şey olduğunu geçtiğimiz yıllarda katıldığı Ali Kırca ile İhracat Meydanı isimli programda açıkladığı 5 dk’lık bir videoyu izleterek tüm öğrencileri mest etti. Kocasert izlettiği video da ihracatçı olmayı şöyle anlatıyor:” İhracatçı olmak bir parça siyasetin içinde olmak, bir parça ekonomist olmak bir parça gazeteci ve yazarız. Biz aslında ihracatçı olarak her şeyden bir parça olmak zorundayız. Kuzey Irak’taki referandumdan FED’ in alacağı faiz kararlarına, ABD ‘deki seçimlerden AB’deki gümrük birliği anlaşmasının yenilenme sürecine kadar her şeyi yakından takip etmek zorunda hissederiz. İhracatçı olmanın zorlukları vardır ancak güzel tarafı da vardır. Güzel tarafı ihracatçılar olarak her yerimizde ay yıldız olan ülkemizin temsilcisiyiz. Gittiğimiz, oturduğumuz, yediğimiz her şey ile ülkemizi temsil ederiz ve arkamızda güzel izler bırakalım isteriz. Bazen yer sofrasının ne olduğunu anlatır bazen de bayrağımızdaki ay yıldızın neyi ifade ettiğinden bahsederiz” diyerek oldukça etkili anlatımı tüm salonu kendisine hayran bıraktı.
3 ŞEYE İHTİYACINIZ VAR
Süleyman Kocasert konuşmasında öğrencilere ihracatçı için uykunun, eğitimin, sağlıklı beslenmenin, spor yapmanın ne kadar önemli olduğundan bahsetti. İnsanının hayal dünyasının zengin olması gerektiğini böylece insandaki zenginlikleri de artıracağını belirterek “Hayal kurmak ve bu yönde harekete geçmenin kendisine göre başarmanın yarısı olduğunu” ifade etti. Mezun olduktan sonra hemen İhracata başlama başarısının altında yatan sır ise işini çok severek yapması olduğundan bahsetti. Özellikle Kocasert’in altını çizdiği 3 şey vardı: Başarmayı ne kadar istediğimiz ne kadar yılmadığımız ve düştüğümüzde ne kadar hızlı ayağa kalkabildiğimiz. “Bugün bir şeyi başarabilirsiniz. Önemli olan ise yarın tekrar başarısız olduğunuzda ne kadar hızlı ayağa kalkma cesaretini gösterdiğinizdir.” dedi.
ÖNÜNE BAKAN ÖNÜNÜ. İLERİYE BAKAN ÖNÜNÜ DE GÖRÜR
İş insanı Kocasert önüne bakmak ve ileriye bakmanın aynı şey olmadığını öğrenci arkadaşlara kısa bir örnek üzerinden anlatarak “Önüne bakan önünü. İleriye bakan önünü de görür.” ifadesi ile gençlere etkili bir konuşma yaptı. Etkinlik soru cevap ile devam ettikten sonra öğrenciler ile samimi bir sohbet ortamı oluştu. Öğrencilere Tansu Yeğen’in yazdığı “40 Metotla Kariyerini ve Kişiliğini Parlat” kitabını tavsiye etmeyi unutmadı. Etkinlik sonunda KTO (Küresel Ticaret Topluluğu) danışman hocası Armağan Bozkurt’un plaket takdimi sonrasında fotoğraf çekimi ve öğrencilerin sorularını tek tek samimi yanıtlayarak tamamlanması ile sona ererken birçok öğrenci staj fırsatı yakaladı.
Editör: Salih ÖZTÜRK / HABER MERKEZİ
GÜNDEM
30 Aralık 2024GÜNDEM
30 Aralık 2024ÇEVRE
30 Aralık 2024EKONOMİ
30 Aralık 2024GÜNDEM
30 Aralık 2024GENEL
30 Aralık 2024GÜNDEM
30 Aralık 2024GENEL
30 Aralık 2024YAZARLAR
30 Aralık 2024ÇEVRE
30 Aralık 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.