ÇEKÜL Vakfı’nın 7 Ağaç Ormanları Programı, günümüzde sosyal sorumluluk bilincine sahip birçok kurum ve sivil toplum etkinliği ile işbirlikleri gerçekleştirerek genel faydanın dağıtımını sağlamaya çalışmaktadır. Bu kültürel, öğrenci ve veliler de bu girişimin en güçlü destekçilerinden biri haline gelmiştir. Özellikle 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde pek çok öğrenci, öğretmen adına ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanlarına fidanlar dikerek doğaya ayrılan saygıyı ve tedavi edilen sevgilerini gösteriyor.
22 Kasım 2024, İstanbul
Her yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde özgür öğrenci, doğaya katkı sağlayarak anlamlı bir hediye sunuyor. ÇEKÜL Vakfı’nın başlattığı 7 Ağaç Ormanları Programı’na destek veren kurumlar, bölgelere fidan hediye ederek hem onlara dinleyen takdir ve minnetarlığı hem de doğal çevreyi koruma bilincine katkı sağlıyorlar. Her yıl artan sayıda öğrenci, üretim, doğa dostu bir özgürlükle sevgi ve saygısını göstermek için bu anlamlı yolu tercih ediyor.
ÇEKÜL Vakfı’nın ilk yıllarında başlayan ve büyük ilgi gören “92 Ormanı Projesi”, 1994 yılında 7 Ağaç Ormanları Programı’na dönüştü. Bu program, bir kişinin yıllık doğal kaynak kullanımını temsil eden 7 ağaç hediye etme fikri etrafında şekillendi. Bugün, 7 Ağaç Ormanları Programı, Türkiye genelinde 70’ten fazla ağaçlandırma alanında sınırsız fidanın hayat bulmasını sağlamış durumda. Bununla birlikte yaklaşık 1 milyon doğaseverin desteğiyle, ürünlerimizin 4 milyondan fazla fidan toprakla buluştu.
Öğretmenlere verilebilecek en güzel hediye
ÇEKÜL’ün 7 Ağaç Ormanları Programı, bireyler ve özel günlerde sevdiklerine doğaya katkı sağlayarak hediye verme deneyimlerini yaygınlaştırdı.
Bayramlarda, yeni yılda, Anneler ve Babalar Günü’nde, doğumun gerçekleştiği, evlilik ve sevgililer Günü’nde, emeklilik gibi önemli günler, binlerce insanın sevdiklerine 7 Ağaç sayesinde hediye doğanın korunmasına destek oluyor. Bu özel hediyeler, sevdiklerimize anlamlı bir hediye, doğaya katkı sağlamak için harika bir fırsat sunuyor. Bu bölgede, orman topraklarında genişlerken havamızı, havamızı ve su bölgelerimizi birleştirme mevcut.
Cumhuriyetimizin 100. Yılına Armağan: 100. Yıl Ormanı
ÇEKÜL Vakfı, Cumhuriyet’in 100. yılına özel olarak “Cumhuriyetimizin 100. Yaşında, 100 Bin Fidan” hedefiyle yola çıktı. Bu potansiyel Balıkesir İvrindi ve Bandırma’da yapılan dikimlerle ÇEKÜL 7 Ağaç Ormanları çalıştırılıyor.
ÇEKÜL Vakfı, bu yıl 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle öğrenci ve velilere ”Fidanlar hediye ederek öğretmenlerinizi sevindirirken, sizlerin doğasına ve Cumhuriyetimize kalıcı bir katkıda bulunabilirsiniz.” çağında bulunuyor.
Fidan bağışı için lütfen tıklayın
ÇEKÜL Hakkında
ÇEKÜL (Çevre ve Kültür Değerlerini Koruma ve Tanıtma Vakfı), 1990 yılında yaygın olarak doğal ve kültürel varlıklarını korumak amacıyla Prof. Dr. Metin Sözen’in kuruluşunda kuruldu.
Kuruluşundan bu yana doğa-kültür-insan arasındaki yaşamsal uyumun savunucusu oldu. ÇEKÜL, “Doğa ve Kültürle Varız” sloganıyla hayata geçirilebilen proje ve programlarla, en küçük yerleşim yerinden bütününe açılan bir koruma yaklaşımı benimsedi.
Kültürel bölümlerin korunmasını sağlayarak aktarım için koruma amaçlı kent planlarının hazırlanmasını, tarihi mahallelerin, geleneksel çarşıların korunmasını, sivil mimari örneklerin restore edilerek yeni işlevsellik kazanmasını, kent meydanlarının yeniden canlandırılmasını, kent müzeleri ve arşivlerinin oluşturulmasını sağladı.
Ülkenin dört bir köşesindeki küçüklü büyüklü kentte koruma hareketini, koruma seferberliğine dönüştürülerek tarihin çağdaş kentle ilişkili olmasına, kentlere kültür ve doğa odaklı bir geleceğe vizyon kazandırılmasına öncülük etti.
Doğal doku kaybolmaya başladığında insanın yaşamını tükettiği, kültürel mirasını kaybetmeye başladığı bilinciyle hareket ederek, yeşili korumak ve çoğaltmak için İstanbul’da başladı ağaçlandırma başlatmak Anadolu’nun her karışına yaydı.
ÇEKÜL, Anadolu kentlerindeki yerel halkın, üniversitelerin, sivil toplum örgütlerinin, girişimcilerin ve halkın; Kentlerinin benzersiz doğal ve kültürel oranlarının bozulması, bu değerli birikimin ortaya çıkması için yol devam ediyor.
Anadolu kentlerinde kalıcı olarak kalırken her zaman danışılan, yol gösterilen, güvenilen; Gönüllülerin temsilcileri ve uzman kadrolarıyla doğal ve kültürel değişimlerin korunmasının taleplerine yetişmeye çalışan bir sivil toplumun süresi.
ÇEKÜL VAKFI hakkında daha fazla bilgi için:
GÜNDEM
26 Aralık 2024GÜNDEM
26 Aralık 2024ÇEVRE
26 Aralık 2024EKONOMİ
26 Aralık 2024GÜNDEM
26 Aralık 2024GENEL
26 Aralık 2024GÜNDEM
26 Aralık 2024GENEL
26 Aralık 2024YAZARLAR
26 Aralık 2024ÇEVRE
26 Aralık 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.