SEKTÖRDE BİR NUMARA
2704 okunma

SEKTÖRDE BİR NUMARA

45 yıldır terzilik mesleğini sürdüren Atalay Coza, iş yerinde bulunan atölyesinde çalışmalarına devam ediyor. Bugün iş, sanat, siyaset dünyasından birçok önemli isim Atalay Coza’nın usta elleriyle diktiği gömlekleri giyiyor.

ABONE OL
24/09/2022 14:21
SEKTÖRDE BİR NUMARA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Günümüzde geleneksel meslekler yok olmaya yüz tuttu. Bakırcılık, yorgan dikimi gibi meslekleri sürdürecek ustaların sayısı bir elin parmağını geçmeyecek kadar az durumda. Terzilik mesleği de bu meslek gruplarının arasında yer alıyor. Çocukken amcasının yanında çırak olarak başladığı mesleğini yıllardır severek sürdüren Coza, şimdi Saraylar Mahallesinde bulunan iki iş yeri ile vatandaşa hizmet veriyor. Coza, yıllar içinde mesleğini geliştirerek kişiye özel gömlek dikimi konusunda Türkiye’de tanınmış isimler arasına adını yazdırdı.

“ÖZEL DİKİM GÖMLEKLERE YOĞUN TALEP VAR”

Piyasada her renk ve modelde gömlek bulunuyor. Bu konuda adını duyuran birçok marka bulunuyor. Hazır gömleklerin tamirata ihtiyaç duyduğunu belirten Coza, “Hazır gömlekler herkesin fiziki yapısına tamamen uygun olmuyor. Bazılarının rengi beğeniliyor ama kolu uzun oluyor, yakası ya da gömleğin boyu uygun olmuyor. Kişiye özel dikilen ürünlerde ise böyle sorunlarla karşılaşmak mümkün değil. Biz iş yerimize gelen müşterilerimizin beğenilerine, isteklerine uygun renk ve modellerde tam ölçü gömlek dikiyoruz. Firma olarak müşteri odaklı bir hizmet veriyoruz. Bu yüzden müşterilerimizin birtakım sorunlarla karşılaşmayacağı şekilde uygun fiyata kaliteli özel dikim gömlek hizmeti vermeye devam ediyoruz.” diye konuştu.

“GENÇLERİN MESLEĞE İLGİSİ YOK”

Mesleğin en önemli sıkıntısının eleman eksikliği olduğunu dile getiren Coza sözlerini şöyle sürdürdü, “Eskiden gençler hem eğitim görür hem de ücret talep etmeden ustaların yanında meslek öğrenmek amacıyla çalışırdı. Mesleğin inceliklerini öğrendikten sonra ya usta olarak iş yerlerinde çalışmaya devam eder ya da kendi iş yerini açardı. Zamanla zorunlu eğitim önce 8, ardından 12 yıla çıkarıldı. Şimdi gençler üniversiteye yönelik okul, dershane, kurs arasında mekik dokuyorlar. Hem eğitimini devam ettirip hem de tatillerde meslek öğrenmek için kapımızı çalan olmuyor. Keşke mesleği öğrenmek için gelen gençler olsa. Ben mesleğe meraklı olan gençlere terziliğin bütün inceliklerini öğreterek mesleğimizin gelecek kuşaklara aktarılmasında bir nebze de olsa katkım olmasından mutluluk duyarım.”

DURDU KARADEMİR-ÖZEL HABER

En az 10 karakter gerekli
Gönderdiğiniz yorum moderasyon ekibi tarafından incelendikten sonra yayınlanacaktır.


HIZLI YORUM YAP

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.

Please disable your adblocker or whitelist this site!