Denizli’de bu işi başaracağız. İyi bir ekiple çözülemeyecek hiç bir sorun yoktur. Bu güzel ülkenin kurtuluşu tarımdadır. Milli ekonominin temeli tarımdır. Kırsal kalkınma çalışmaları için daha çok fon ayırmak zorundayız. Tarım okulları, araştırma enstitüleri, tarımsal işletmelerin desteklenmesi, çiftçimize yeni pazarlar bulunması, enerji projeleri özellikle güneş enerjisine desteği arttırmamız gerek. Öncelikle kırsal kalkınma hamlesi gerek.
Bu bağlamda;
Atamızın çiftçimiz için söylediklerini hatırlatmakta yarar var.
Türk köylüsü ve çiftçilik Milletimiz çok büyük acılar, mağlubiyetler, facialar görmüştür. Bütün olanlardan sonra yine bu topraklarda bulunuyorsa bunun temel sebebi şundandır: Çünkü Türk çiftçisi bir eliyle kılıcını kullanırken diğer elindeki sabanla topraktan ayrılmadı. Eğer milletimizin büyük çoğunluğu çiftçi olmasaydı, biz bugün dünya yüzünde bulunmayacaktık.
1923 Mustafa Kemal Atatürk
Memleketimizin bir tarım memleketi olduğu ve genişliği göz önüne alınırsa, bizim başlıca kuvvet ve servet dayanağımızın toprak olduğu görünür.
1926 Mustafa Kemal Atatürk
“Toroslarda ocağı tüten bir yörük çadırı görürseniz rahat uyuyun. Daha her şey bitmemiş demektir.”
Mustafa Kemal ATATÜRK
“Arkadaşlar gidip Toros dağlarına bakınız; eğer orada bir tek Yörük çadırı görürseniz ve o çadırda bir duman tütüyorsa, şunu çok iyi biliniz ki bu dünyada hiçbir güç ve kuvvet asla Türk’ü yenemez.”
Mustafa Kemal ATATÜRK
“Yörükler Türk milletinin çalışkan ve üretken evlatlarıdır. Babam Ali Rıza Efendi yerli olarak Selaniklidir. Kendileri Yörük sülalesinden gelir. Annem her zaman Yörük olmaktan iftihar ederdi.”
Kızıloğuzun Kocacık Yörüklerinden
Mareşal Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK
GÜNDEM
22 Aralık 2024GÜNDEM
22 Aralık 2024ÇEVRE
22 Aralık 2024EKONOMİ
22 Aralık 2024GÜNDEM
22 Aralık 2024GENEL
22 Aralık 2024GÜNDEM
22 Aralık 2024GENEL
22 Aralık 2024YAZARLAR
22 Aralık 2024ÇEVRE
22 Aralık 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.